Apie mane

Sigita Valeviciene

Esu psichologė- psichoterapeutė Sigita Valevičienė

Psichologija man, tai erdvė pažinti save ir pasaulį. Aš visada ją mačiau, kaip kelionę, ne kaip gyvenimo “taisymą”. Kai tik pirmą kart išgirdau šitą terminą, žinojau, kad tai kažkas labai mano. Taip tiesiai ir nesiblaškydama ir nuėjau tuo keliu. Baigiu VDU psichologijos bakalaurą, tada sveikatos psichologijos magistrą. Labai anksti pradėjau dirbti ir konsultuoti žmones, tad mano darbo patirtis jau virš 20 metų. 

Kaip visada žinojau, kad noriu būti psichologe, taip besimokydama labai greitai supratau, kad analitinė (Jungo psichologija) yra mano psichologinė kalba. Tad baigiau pradžioje geštalto psichoterapijos bazinį lygmenį ir galiausiai baigiau analitinės psichoterapijos studijas (Vilnius).

Šiandien rašydama šitą tekstą pagalvojau, jog tikriausiai labiausiai mane traukia virsmo momentai, pokyčio patyrimas, kuris atneša išminties. Tapus keturių vaikų mama labai aiškiai pajutau koks tai jautrus laikotarpis, jis turi daug potencialo ir daug “duobių”, bet jei būsime sąmoningi, galėsime atrasti kažką labai svarbaus apie save ir gyvenimą. Tad didelė dalis mano darbinės patirties ir domėjimosi krypties yra motinystės-tėvystės patyrimas. Kuris ištraukia visus mūsų aspektus, kuriuos taip saugiai buvom paslėpę nuo savęs ir pasaulio.

Kita tema, kuri labai yra “mano”, tai porų santykiai. Nes čia vėlgi vyksta nuostabi dinamika, kaip mes pasąmoningai išsirenkame partnerį, kuris mums daug ką parodys apie mus ir poros santykiai yra labai prasmingas atradimo patyrimas. Tik ne visada yra lengvas ir dažnai skatinantis mus tapti sąmonginais ir matančiais tiek save, tiek kitą.

Tai mano darbinė diena dažniausiai yra pilna asmeninių ir porų konsultacijų įvairiais gyvenimo klausimais – prasmės paieškos, santykių, depresijos, nerimo, valgymo sutrikimų, panikos atakų, kaltės temomis. O šalia konsultavimo skaitau nemažai paskaitų tiek specialistams, tiek tėvams apie motinystės/tėvystės pokyčius, depresiją pagimdžius, santykių pokyčius. Ruošiu poras vaikelio atėjimui, gimdymui, laikotarpiui po gimdymo (turiu hipnogimdymo konsultantės kvalifikaciją).

P.S. ir dar… vaikai būtinai liepė parašyti savo tinklapyje, kad joju žirgais 🙂 . Tai va, kai nedirbu, joju žirgais ir gyvenu gyvenimą.

Blog at WordPress.com.